Tuomas Sammelvuo puhui voittamisesta

Tee pienetkin asiat niin hyvin kuin mahdollista, etsi oikeat ihmiset oikeille paikoille ja ole aidosti oma itsesi. Näin neuvoo lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo, jonka johtamis- ja valmennusvinkit kiinnostivat isoa joukkoa mikkeliläisiä yrittäjiä Yrittäjän iltakoulussa 16.2.

Suomen menestynein lentopalloilija ja nykyään maajoukkueen päävalmentajana toimiva Tuomas Sammelvuo keräsi LähiTapiolan Savo-Karjalan, Työeläkevakuutusyhtiö Elon ja Etelä-Savon Yrittäjien iltakouluun Mikkelissä viitisenkymmentä aiheesta kiinnostunutta yrittäjää.

Sammelvuon esitystä kuunneltiin mielenkiinnolla, ja aiheesta virisi vilkasta keskustelua.

Sammelvuo haastoi yleisönsä aluksi pohtimaan mitä voittaminen on ja mitä se vaatii.

– Voittamiseen liittyy monentasoisia asioita, tiimitoimintaa, itsensä ylittämistä ja ihmisenä olemista. Se on myös hyvin pitkäjänteistä työtä, seurausta jostakin. Liian usein keskitymme vain yhteen tilanteeseen. Voittaminen on ikuista oppimista, Sammelvuo luetteli.

– On haluttava voittaa, siihen on oltava intohimo. Eikä riitä että päätät aloittaa ensi viikolla, aloita tänään. Tämä pätee kaikkeen, myös pieniin asioihin. Yrittäjyydessäkin pienet asiat ratkaisevat, se miten ne hoidetaan.

Sammelvuon mukaan ihmisen on helppo antaa periksi pienissä asioissa, koska ne eivät tunnu tärkeiltä. Mutta kun pieniä, heikosti hoidettuja asioita alkaa olla paljon, ne yhdessä ovatkin jo isoja.

– Ratkaise joka päivä pienetkin jutut niin hyvin kuin voit, hän kehotti.

Parhaat ihmiset oikeille paikoille

Sammalvuo korosti myös työyhteisön yhtenäisyyttä. On tärkeä saada yhteisö sykkimään samalla aaltopituudella.

– Yhteensopimattomat osat vievät energiaa, ne hidastuttavat ja hankaloittavat tavoitteen saavuttamista. Etsi parhaat ihmiset oikeille paikoille ja aseta selkeät tavoitteet.

Tavoite ei saa olla liian kova, sillä silloin siihen ei usko kukaan. Sen pitää olla realistinen, mutta kuitenkin riittävän kova haastaakseen ja motivoidakseen.

Selkeät toimintatavat ja yhteiset arvot auttavat niin ikään tavoitteen saavuttamisessa.

– Meillä joukkueessa niitä ovat periksiantamattomuus, yhtenäisyys, positiivinen hulluus ja voittamisen tahto, Sammelvuo luetteli.

Yhtenäisyyteen kuuluu henkisten arvojen lisäksi myös ulkoinen yhdenmukaisuus.

– Joukkueena pidämme kiinni yhdessä sovituista aikatauluista, pukeudumme samalla tavoin ja ruokailemme yhdessä. Tämä lisää yhteishenkeä ja samalla nostaa arvostusta sekä itseä että tiimiä kohtaan.

Jokainen on hyvä jossakin

Tiimissä on tärkeä löytää yksilön vahvuudet ja saada ne maksimaalisesti käyttöön.

– Jokainen meistä on hyvä jossakin, vahvuus pitää vain löytää ja osata hyödyntää sitä.

Selittelyt ja syyttelyt eivät vie eteenpäin, päinvastoin.

– Pikkuhiljaa olemme pääsemässä irti turhasta vaatimattomuudesta ja selittelystä. Häviön hetkellä on tärkeämpää keskittyä niihin asioihin, joissa onnistuttiin eikä jäädä vatvomaan epäonnistumisia.

Myös häviöstä voi Sammelvuon mukaan olla ylpeä. On pystyttävä avoimesti toteamaan, että vastustaja oli tällä kertaa parempi, mutta seuraavalla kerralla me voimme tehdä asiat paremmin ja voittaa.

Yleisö kuunteli keskittyneenä.

Voittajan mentaliteetti

Tuomas Sammelvuo puhui myös rajojen rikkomisesta. Meillä jokaisella on oma mukavuusalueemme, josta ulos astuminen tuntuu epämiellyttävältä.

– Omien rajojen rikkomisesta syntyy kuitenkin huikea, mieletön tunne, voittajan olo. Vaikeudet ovat parhaita paikkoja kasvaa ihmisenä ja työyhteisönä. Se kuitenkin edellyttää, että rakastaa omaa työtään ja haluaa aidosti voittaa.

Aina pitää olla myös valmis oppimaan, tutkimaan omaa polkuaan ja tekemään suunnitelmia. Jos luulee oppineensa kaiken, erehtyy pahasti.

Sammelvuo kannustaa ohjaamaan omaa ajatteluaan positiiviseen suuntaan. Aina kannattaa pyrkiä parempaan, mutta on myös muistettava että täydellisyyttä ei ole. Täydellisyyteen pyrkivä kokee jatkuvasti painetta suorituksestaan, mikä tekee onnistumisen vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi. Pitää opetella olemaan armollinen ja ymmärtämään, mikä on itselle riittävän hyvä.

Ole aito

Johtajan on aina ensin osattava johtaa itseään, sitten vasta voi johtaa muita, muistutti Tuomas Sammelvuo.

– Ole aina oma itsesi, uskalla olla aito. Ole myös oikeudenmukainen, kohtele ihmisiä samanarvoisesti ja muista palautteen tärkeys. Kehu hyvin tehdystä työstä ja palkitse vaikka pienestikin.

Ihmisyys ja tunteet ovat kaiken tekemisen perusta. Tilannetaju ja tunneäly ovat johtajalle tärkeitä ominaisuuksia.

– Ihmiset unohtavat mitä sanoit, he unohtavat mitä teit, mutta eivät koskaan unohda sitä, mitä sait heidät tuntemaan.

Teksti: Tiina Toivakka
Kuvat: Risto Hämäläinen